Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

BIO – YARN

28 november, 2016 | 17:00 - 21:00

Tillsammans med ADA och Staden Malmös Hemslöjdförening visar Form/Design Center den isländska regissören Una Lorenzens film Yarn, om den nya generationens stickning och virkning. Efter filmen bjuder Slöjd Deluxe upp till en gemensam workshop.

I filmen möter vi konstnärerna som omdefinierar stick och virktraditionen – de som bokstavligen tar garnet ut ur hemmet och ut i världen. Genom att omdefiniera vår relation till traditionen väver Yarn samman ullgrafittikonstnärer, cirkusartister och formgivare och ger oss en bild av människorna som arbetar kreativt med garn och tråd för att uttrycka sin mening.

WORKSHOP: Slöjda bort stressen

Inspireras av filmen YARN till eget skapande efter visningen. Sveriges unga kvinnor mår allt sämre. Att skapa med händerna har vetenskapligt bevisats hjälpa människor minska ångest, depression, kronisk smärta och stress. Och till skillnad från mediciner har skapandet inga biverkningar. Designprojektet Slöjd Deluxe bjuder in till en workshop där vi samtalar om psykisk ohälsa, koncentrerar oss på kreativt skapande och har en avslappnande stund tillsammans. Budskap, process och utveckling tillsammans är viktigare än det fysiska slutresultatet. Våra alster sätter vi sedan ut på stan som gerillaslöjd. Psykisk ohälsa finns överallt – därför kan det vi skapar placeras överallt. Vi vill tvätta bort skammen och våga prata om att man kan må dåligt. Kanske kan slöjd vara ett verktyg för ett bättre liv? Kom och testa med oss! Materialet är gratis och inga förkunskaper krävs för att delta.

Ingen kostnad. Vi bjuder på fika.
Begränsat antal platser – anmäl till maria@formdesigncenter.com

Detaljer

Datum:
28 november, 2016
Tid:
17:00 - 21:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.formdesigncenter.com/aktuellt/bio-yarn/

Arrangör

Form/Design Center
Telefon:
+46 (0)406645150
E-post:
form@formdesigncenter.com
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö, Sverige
+ Google Map