Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ung Svensk Form 2021 på Form/Design Center

13 november, 2021 - 16 januari, 2022

UNG SVENSK FORM 2021

13 november – 16 januari (2022), Form/Design Center, Malmö

I utställningen Ung Svensk Form 2021 visas 26 unga formgivare som på olika sätt kommer att bidra till att förändra och förbättra framtiden. De gör det med möbler, mode, hantverk, film och förstärkt verklighet. Men framför allt: de gör det med hjärtat. Välkommen till Ung Svensk Form, och välkommen till framtiden!

Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Svensk Form och IKEA Museum, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Malmö stad.

MER OM UNG SVENSK FORM 2021

Ung Svensk Form har en kraft och energi som inspirerar och som vill förändra. Med hantverksskicklighet och materialkänsla visas här vad som pågår inom det senaste av ung svensk design och formgivning. Ung Svensk Form är en årlig jurybedömd utmärkelse och vandringsutställning med syfte att öka och bredda kunskapen om ung och nyskapande svensk formgivning. I Ung Svensk Form lyfts behovet av att skapa och undersöka fritt, utan krav på anpassning till marknaden. Ung Svensk Form har en viktig funktion som ett forum där möten mellan formgivare, producenter och publik uppstår. Utmärkelsen stimulerar gränsöverskridande projekt, och delar därför inte in ansökningarna i kategorier. Ett flertal stipendier delas ut till utvalda formgivare som särskilt utmärkt sig. Utställningen turnerar både i Sverige och utomlands. Projektet startades 1998 på initiativ av Svensk Form och Form/Design Center i Malmö. Många av tidigare års deltagande formgivare är numera väl etablerade inom sina respektive områden.

Ung Svensk Form 2021 är en samproduktion mellan Föreningen Svensk Form och IKEA Museum, i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern och Malmö stad.

Stipendierna i Ung Svensk Form 2021 delas ut av Arvet, Ericsson, IKEA of Sweden, Kvadrat, Lammhults Möbel, Massive Entertainment och Stiftelsen för Garverinäringens främjande.

MEDVERKANDE UNG SVENSK FORM 2021

Se mer av alla medverkande i Ung Svensk Form på 2021.ungsvenskform.se 

Albin Karlsson & Johanna Jonsson
Alexandra Fransson & Jacob Alm Andersson
Alexandra Friberg
Anton Brunberg
Anton Kreü
Antonia Pihl
Asli Abdulrahman
Emma K Gudmundson
Gustaf Montelius
Jakob Skote & Max Čelar
Jakob Skote, Max Čelar & Sebastian Dahlqvist
Johanna Wälivaara
Kalle Hellmark & Angelina Kjellén
Linn Henrichson
Marie Isacsson
Mathilda Karlsson
Mirjam Hemström
Mårten Tovle
Qian Jiang
Rasmus Nossbring
Rasmus Steyner Randén
Rebekka Quiroz Wiberg
Sigrid Schiøtz Olsen
Studio Lampent
Therese Isabelle Olsson
Vasily Sitnikov

 

Läs mer om Ung Svensk Form 2021 

Detaljer

Start:
13 november, 2021
Slutar:
januari 16

Plats

Form/Design Center
Lilla Torg 9
Malmö,
+ Google Map