Småland

Välkommen till Svensk Form Småland

 

Hösten 2015

Höstens datum för PechaKucha-Night i Växjö är fastställda till den 23 september och den 4 november. Som alltid i samarbete med Smålands museum. Välkomna!

Talarlistan uppdateras efterhand.

 

FORMSLAGET 2014
Målerås glasbruk är utsedd till formbärare av Svensk Form Småland. Med motiveringen:

Svensk Form Småland vill i Formslaget 2014 hylla:

formbärare 2014 SmålandMålerås glasbruk för företagets framtidstro och medvetna satsning på design. Företaget har valt att öka antalet anställda formgivare för att på sätt bredda sina uttryck och därmed också sina målgrupper. Målerås får genom denna utmärkelse representera de småländska glashyttor som väljer att utvidga och satsa på svensktillverkat glas i en tid som annars har präglats av berättelserna om en bransch i kris under nedläggningarnas skugga.

Den 6 oktober 1845 grundades Svenska Slöjdföreningen med Nils Månsson Mandelgren som initiativtagare. Över landet firade vi vår långa historia med att utse och hylla formbärare. Svensk Form Småland fick visning på Målerås glasbruk. Kl. 18.45 överlämnades diplomet till Mats Jonasson vid de heta ugnarna i Målerås glasbruk. Sen blev det tårtakalas.

 

PECHAKUCHA

solrosfältetPechaKucha-Night i Växjö rullar vidare som vanligt!

Och som alltid i samarbete med Kulturparken i Småland / Smålands museum. Vi kör 4 gånger om året, vårens datum blir den 4 mars och 22 april.

 

Den japanska snabbpresentationsformen PechaKucha finns nu på över 800 platser runt om i världen. I Småland kör vi sedan ett antal år i Växjö och hoppas återstarta i Jönköping och Kalmar. Vi lägger in aktuell info här efter hand som datum och talarna blir klara.

Se även under PechaKucha Night officiella webbplats där du även kan läsa mer om fenomenet.

 

 

 

Blogga med Svensk Form Småland
Svensk Form Småland har en blogg, där vi lägger ut info om kommande aktiviteter, berätta om det som hänt och lyfta ämnen för diskussion. Här finns också plats att berätta om annat som är på gång i regionen. Meddela oss om du vill sprida info om något spännande!
Adressen är: http://smalandform.blogspot.com/

 

Svensk Form Småland på Facebook
Vi har också en sida på Facebook för designintresserade i Småland. Välkommen att gilla vår sida.
Vår mailinglista behöver uppdateras! Skicka därför gärna din mailadress till oss så blir du inlagd, om du inte redan får vår månatliga nyhetsbrev.

 

Förmånsbutiker för medlemmar
Som medlem har du rabatt i ett flertal butiker runt om i Sverige. Se här!

Butiker/besöksmål i Småland där du har medlemsrabatt:

Jönköping:
Granit – 10 %

Mörbylånga/Öland: Karin Öberg – 20%, Tel: 0480-481 16

Lammhult:
Svenssons i Lammhult – 5%, Tel: 0472-487 00

Herråkra/Lenhovda: Belysningsbolaget – 10% i fabrikens outlet, Tel: 0474-230 40

Växjö:
Smålandsmuseum/Kulturparken Småland – gå två betala för en!