Kalendarium Dalarna

2018


Nu är det dags igen! Formveckan Dalarna 3–7 oktober arrangeras av Svensk Form Dalarna. Vi vill samla och synliggöra den kreativitet som finns i hela Dalarna under en vecka: hantverk, form, design, arkitektur i det lilla eller stora. Vi vill locka den intresserade allmänheten, oberoende av ålder, kön och bakgrund, att upptäcka och utforska formområdet. Vi vill även att Dalarnas yrkesverksamma ska få en ny mötesplats sinsemellan och en ny plattform att visa sitt arbete. Alla ska med!

För fullständigt program, se Formveckan.com


2017

Svensk Form Dalarna årsmöte 2017 och FormBar
med Omid Massali 

När: tisdag 25 april, kl. 17.30–19.30
Var: Helikopter Brand Design, Garvaregatan 7C, Falun
Anmälan: anmäl er gärna på vår FB-sida

Program
Formgivaren Omid Massali har tidigare bott och verkat i bland annat Amsterdam, Dubai och Köln. Idag är han verksam i Falun och är kreativt ansvarig på designbyrån Helikopter Brand Design. Välkommen till en kväll där vi tillsammans kommer att dyka in i Omids arbete och förhållningssätt till begreppet design. Efter att ha tagit del av Omids kreativitet från runt om i världen kommer vi även att ha Svensk Form Dalarnas årsmöte för år 2017 – där bland annat två nya styrelseledamöter kommer att utses.

 

Design och slöjdkollo – Avesta & Gagnef

Vill du bli morgondagens designer… eller bara ha en kul vecka med kreativt skapande jobba med material av återbruk och skapa ny egen design? Mellan kl. 10-15 får du lära dig att göra inspirationsboards, använda mönster, klippa till och sy och kanske också trycka eller färga.

Ålder: 11-16år
Kursen är gratis!

Arrangeras tillsammans med Hemslöjden i Dalarna.

Avesta
När:
12-16 juni
Var: Karlfeldtsgården i Karlbo, Brunnbäcksvägen 50, 775 96 Karlbo
Anmälan: till kattis.k.nordqvist@hemslojd.org senast den 28 maj!

Gagnef
När: 14-18 augusti
Var: Ottilia Adelborgs-Museet, Kyrkbyvägen 36, 785 30 Gagnef
Anmälan: till kattis.k.nordqvist@hemslojd.org senast den 11 juni!