HEJ MEDLEM!

Här möter du några av Svensk Forms medlemmar som berättar om sitt medlemskap och sina bästa formtips!

 


Vem är du?

Linda Molin 26 år, 3D-grafiker, skådespelerska och göteborgsk gotlänning.

Varför är du medlem i Svensk Form?
Jag blev medlem för att jag vill ta del av roliga formgrejer och träffa roliga formmänniskor. I olika former.

Ditt bästa formtips på Gotland?
Mitt bästa tips är att planera in tid för att inte göra någonting. Här finns konst och form runt hörnet så lyft blicken från kartor och guider och se var ön tar dig.
(foto ovan: Louise Bjerkesjö)


Vem är du, Staffan Davidsson

Jag är en sen länge pensionerad försäkringstjänsteman som jobbat under mer än 20 år med konst- och utställningsförsäkring i Trygg Hansa. Under hela den tiden var Svensk Form min mycket trogne kund! Caroline Palmstierna var min ständige kontakt. När jag gick i pension fick jag som avskedspresent ett mycket uppskattat medlemskap i Svensk Form.

Varför jag du medlem i Svensk Form?
Jag är medlem i ett mycket stort antal vänföreningar i museer och konsthallar men saknade Svensk Form så för något år sen blev jag medlem igen. För att stödja föreningen och visa min uppskattning. Tidningen FORM håller en mycket hög nivå i alla discipliner. Mitt första besök på Svensk Forms lokaler på Skeppsholmen med Gert Wingårdh och Ingegerd Råman i samband med lanseringen av ”GERT WINGÅRDH ÅTTA PROJEKT Fån Liljevalchs till Nationalmuseum” var magiskt. Köpte boken.

Ditt bästa formtips i Stockholm?
Formex. Som medlem har man fri entré. Till en mässa som är stängd för allmänheten. Men det gäller att ta sin tid. Utbudet är gigantiskt. Och handen på hjärtat för oss som är genuint intresserade av spjutspetts design och form i bred bemärkelse tar det tid att vaska fram det sublima. Men lugn de finns där i mängden. Nutida Svenskt Silver som nystartat i Vasastan vill jag räkna till en nära släkting till form. Och okänd för många. Ett besök där ger en bra bild av vad hur svenskt silver- och guld hantverk utvecklats. ArkDes är väl en självklarhet i sammanhanget.

Vem är du, Saga-Melina Gevargez?
Jag driver SAGA MELINA, där jag även jobbar som smyckesdesigner och smed.

Varför är du medlem i Svensk Form?
Jag tycker att Svensk Form är en unik förening med väldigt brett nätverk, kunskap och erfarenhet. Det är alltid roligt att läsa tidningen.

Ditt bästa formtips i Örebro?
Just nu är det ”Konst på Hög” i Kumla, utanför Örebro. Underbar plats att besöka en solig dag med ca 30 mycket intressanta konstverk på 100 meters höjd. Häftigt att hela högen glöder också. Favorit konstverket där är Absit Omen.

Vem är du?
Jag heter Sami Kallio, är 43 år, möbelsnickare och möbelformgivare MFA i Design från HDK – Högskolan för design och konsthantverk. Född i Helsingfors, baserad i Göteborg. Driver Sami Kallio Studio sedan 2011.

Varför är du medlem i Svensk Form?
För att hänga med på vad som händer! Jag älskar Svensk Form, föreningen har öppnat många dörrar för mig genom sina evenemang och sitt stora nätverk.

Ditt bästa formtips i Göteborg?
Jag vill gärna slå ett slag för Röhsska museet som nu öppnat portarna igen.