Personal Svensk Form

 

Det här är vi på Svensk Form. Skicka e-post till oss: förnamn.efternamn@svenskform.se

Mats Widbom – VD
Tel: 08-463 31 30 E-post till Mats
Mats Widbom har mångårig nationell och internationell erfarenhet inom museisektor och offentlig diplomati. Han är utbildad arkitekt och sedan länge väl förtrogen med formområdet, bland annat som huvudansvarig för design, arkitektur och stadsmiljö under Stockholm Europas kulturhuvudstad -98, som konstnärlig ledare för Riksutställningar och som kulturråd i Washington DC där en rad designutställningar visades i det då nyöppnade House of Sweden. Mats Widbom kommer närmast från Svenska institutet i Paris där han sedan 2012 har varit chef samt kulturråd vid Svenska ambassaden.
Ladda ned en högiupplöst pressbilld av Mats (Foto: Rana Van Pellecom)

 

Emma Olofsson – Kommunikationsansvarig
Tel: 08-463 31 48
E-post till Emma
Emma ansvarar för Svensk Forms övergripande kommunikation. Hon är bl.a. webbredaktör, presskontakt och redaktör för föreningens nyhetssidor i tidningen Form. Emma har tidigare jobbat med kommunikation och marknadsföring inom flera branscher och har skaffat sig en bred erfarenhet längs vägen. Emma har bl.a. studerat kommunikation, designteori, kultur- och konstvetenskap.

 

 

Karin Wiberg – Projektledare Ung Svensk Form
Tel: 070-365 63 25
Karin driver och koordinerar projektet kring utmärkelsen Ung Svensk Form med allt från juryarbete till utställning. Under Designåret 2005 jobbade hon för Helsingborgs stad bl.a. med utställningen 100 tankar om konsthantverk. Hon har också arbetat med information och designbutik på Form/Design Center i Malmö. Karin har studerat vid Lunds konst- och designskola samt gått Skulpturlinjen på Konstskolan Idun Lovén och en kurs i projektledarskap.

 

 

Bodil Hasselgren – Medlemskoordinator och administrativ assistent med ansvar för arkiv och bibliotek
Tel: 08-463 31 38 E-post till Bodil
Bodil jobbar med utveckling av medlemsvärdet och medlemsrekrytering samt som administrativ assistent. Har du frågor om Svensk Forms arkiv och bibliotek är det Bodil du ska prata med.

 

 

 

 

Anneli Wardell – Ekonomichef
Tel: 08-463 31 43
E-post till Anneli
Anneli ansvarar för ekonomifrågor för föreningen Svensk Form, Svensk Form Service AB och Form/Mandelgren Magazine AB.

 

 

 

 

Sanna Lindström – Koordinator för regionalföreningarna och projektassistent
Tel: +46 (0)735 40 10 88
 E-post till Sanna
Sanna är koordinator för regionalföreningarna. Under jubileumsåret 2020 utökas de till 14 stycken föreningar runtom i landet. Hon är även projektassistent för Ung Svensk Form och Design S, liksom kontaktperson för Svensk Forms stipendier. Sanna är också möbelformgivare och har möbler och produkter för olika producenter och känner branschen väl. Hon är utbildad på Carl Malmsten och var deltagare och stipendiat i Ung Svensk Form 2011.

 

 

Jan-Ostvold_webbJan Östvold – Försäljningschef
Tel: 070-720 69 90 E-post till Jan
Jan Östvold jobbar med att stärka Svensk Form genom att bygga långsiktigt partnerskap med företag och organisationer, t.ex. för  sponsorskap till de nationella utmärkelserna Design S och Ung Svensk Form, genom Företagspoolen eller där det finns ett gemensamt mål att driva designfrågor i Sverige och internationellt. Jan kommer från Svenska Moderådet, där han var      försäljningschef och sponsoransvarig för Stockholm Fashion Week.

 

annaAnna Blomdahl – internationella projekt
Tel: 076-256 75 25

Anna är internationell projektledare för Design S. Anna har lång erfarenhet från tidnings- och designbranschen, har drivit egna företag inom design i USA. Anna har en magisterexamen i kommunikation från Stockholms Universitet och journalistexamen från Poppius.

 

 

Medlems- och prenumerationsfrågor
form@pressdata.se
Tel. 08-799 62 68 (vardagar 08.00-18.00)

Regionalföreningar
Svensk Form har regionalföreningar runt om i hela landet.
Kontaktuppgifter till Regionalföreningarna