Personal Svensk Form

 

Det här är vi på Svensk Form. Skicka e-post till oss: förnamn.efternamn@svenskform.se

Mats Widbom – VD
Tel: 08-463 31 30 E-post till Mats
Mats Widbom har mångårig nationell och internationell erfarenhet inom museisektor och offentlig diplomati. Han är utbildad arkitekt och sedan länge väl förtrogen med formområdet, bland annat som huvudansvarig för design, arkitektur och stadsmiljö under Stockholm Europas kulturhuvudstad -98, som konstnärlig ledare för Riksutställningar och som kulturråd i Washington DC där en rad designutställningar visades i det då nyöppnade House of Sweden. Mats Widbom kommer närmast från Svenska institutet i Paris där han sedan 2012 har varit chef samt kulturråd vid Svenska ambassaden.

 

 

Anneli Wardell – Ekonomichef
Tel: 08-463 31 43
E-post till Anneli
Anneli ansvarar för ekonomifrågor för föreningen Svensk Form, Svensk Form Service AB och Form/Mandelgren Magazine AB. Senast kommer Anneli från Provisa där hon jobbade som ekonomiansvarig. Anneli har en ekonomisk grundutbildning samt är Diplomerad Controller från Företagsuniversitetet.

 

 

 

elnaElna Lassbo – Ansvarig för regional samordning samt bibliotek och arkiv (75 %)
Tel: 08-463 31 41 E-post till Elna
Elna är regional samordnare och regionalföreningarnas kontaktperson samt ansvarar för årsmöten och regionalföreningskonferenser. Elna är också ansvarig för Svensk Forms bibliotek, arkiv och digitala designarkiv samt Svensk Forms stipendier. Elna har studerat bl.a. formgivning, hantverk, marknadsföring och entreprenörskap vid Linköpings universitet och har en bakgrund inom design, projektledning och PR.

 

 

 

Emma_Olofsson_Svensk_Form

Emma Olofsson – Kommunikationsansvarig
Tel: 08-463 31 48
E-post till Emma
Emma ansvarar för Svensk Forms övergripande kommunikation. Hon är bl.a. webbredaktör, presskontakt och redaktör för föreningens nyhetssidor i tidningen Form. Emma har tidigare jobbat med kommunikation och marknadsföring inom flera branscher och har skaffat sig en bred erfarenhet längs vägen. Emma har bl.a. studerat kommunikation, designteori, kultur- och konstvetenskap.

 

 

 

Anita Christiansen Bibliotekarie & arkivarie (10 %)
Tel: 08-463 31 37 E-post till Anita
Anita ansvarar för Svensk Forms bibliotek, arkiv och digitala designarkiv. Hon är en stor kunskapskälla med många år inom föreningen och går i pension i december 2018.

 

 

 

 

Jan-Ostvold_webbJan Östvold – Försäljningschef
Tel: 070-720 69 90 E-post till Jan
Jan Östvold jobbar med att stärka Svensk Form genom att bygga långsiktigt partnerskap med företag och organisationer, t.ex. för  sponsorskap till de nationella utmärkelserna Design S och Ung Svensk Form, genom Företagspoolen eller där det finns ett gemensamt mål att driva designfrågor i Sverige och internationellt. Jan kommer från Svenska Moderådet, där han var      försäljningschef samt med ansvar för sponsorer till Stockholm Fashion Week.

 

Erika Zinders – Medlemskoordinator
Tel: 08-463 31 38 E-post till Erika
Erika jobbar med utveckling av medlemskapsvärdet och medlemsrekrytering samt som assistent i designutmärkelsen Design S. Hon ansvarar även för uthyrning av vårt bibliotek.

 

 

 

 

 

Karin Wiberg – Projektledare Ung Svensk Form
Tel: 070-365 63 25
Karin driver och koordinerar projektet kring utmärkelsen Ung Svensk Form med allt från juryarbete till utställning. Under Designåret 2005 jobbade hon för Helsingborgs stad bl.a. med utställningen 100 tankar om konsthantverk. Hon har också arbetat med information och designbutik på Form/Design Center i Malmö. Karin har studerat vid Lunds konst- och designskola samt gått Skulpturlinjen på Konstskolan Idun Lovén och en kurs i projektledarskap.

 

annaAnna Blomdahl – internationella projekt
Tel: 076-256 75 25

Anna är internationell projektledare för Design S. Anna har lång erfarenhet från tidnings- och designbranschen, har drivit egna företag inom design i USA. Anna har en magisterexamen i kommunikation från Stockholms Universitet och journalistexamen från Poppius.

 

 

Medlems- och prenumerationsfrågor
form@pressdata.se
Tel. 08-799 62 68 (vardagar 08.00-18.00)

Regionalföreningar
Svensk Form har regionalföreningar runt om i hela landet.
Kontaktuppgifter till Regionalföreningarna