Bibliotek

biblioteket2

Svensk Forms Bibliotek är ett referensbibliotek för alla som vill studera, forska eller veta mer om design och formgivning. Alla böcker i biblioteket finns även sökbara digitalt.

Bibliotekets titlar är ordnade efter ämnen som design, arkitektur, belysning, ergonomi, grafisk design, hemslöjd, industridesign, konst, konsthantverk, konstindustri, möbler och inredning, textil, trä och utbildning.

Till biblioteket hör Svensk Forms Samlingar som innehåller verksamhetsberättelser, styrelseprotokoll, inbundna årgångar av tidskriften Form, pressklipp, utställningskataloger och egna publikationer.

Öppet hus i biblioteket

Alla är varmt välkomna på Öppet hus i vårt vackra bibliotek en torsdag i månaden. Vi har då öppet mellan kl 14.00-18.00. Se vårt kalendarium för aktuella datum.

Du är självklart välkommen andra tider efter överenskommelse, kontakta Anita Christiansen på e-post eller 08-463 31 37. Om du är på jakt efter ett specifikt material, behöver detta beställas i förväg.

Svensk Forms historiska arkiv med handlingar från 1845 och framåt finns hos Centrum för Näringslivshistoria på Grindstuvägen 48-50 i Bromma.

Hyr biblioteket

Söker du efter en vacker och lugn plats för ett styrelsemöte, föredrag eller informella möten? Det går att hyra vårt vackra bibliotek inrett av Åke Axelsson och Jonas Bohlin. Biblioteket är utrustat med modern konferensteknik och har plats för upp till 16 personer bekvämt sittande kring bordet. Rummet kan också möbleras om och disponeras av större grupper. Med biosittning ryms ca 40 personer, 60-70 personer för stående mingel. Om önskemål finns kan Svensk Form även arrangera inspirerande föreläsningar om form och design.

Varmt välkommen att kontakta oss för att höra hur vi kan ordna det bästa för just ditt behov.

Bokning och förfrågningar
Kontakta Anita Christiansen, Anita Christiansen  tel 08-463 31 37

Du hittar också Biblioteket på Till Konferensanläggningar.se